4 תרחישים ל-AI ב-2030

תמונה של שני אנקוריון

שני אנקוריון

שותפה, מנהלת מחלקת ייעוץ, EY

רוצים-ות לקבל את העדכונים שלנו ישירות למייל?

אנו נכנסים במהירות לעידן ה-AI. מנכ"לים של כל סוגי החברות מעידים כי הם משקיעים ב-AI, על אף שהנתיב לאימוץ וגידול בפרודקטיביות עידן אינו ברור לגמרי. ולצד ההזדמנות הגדולה ישנו גם סיכון לא מועט בעיקר סביב אמון ובטיחות מערכות ה-AI, כמו גם חששות לעתיד שוק העבודה. כדי להתמודד עם "עתידים" אפשריים, ניסחו מומחי EY ארבעה תרחישים אפשריים ל-AI בשנת 2030, ומהם אפשר לגזור את ההערכות כבר מעתה.

אימוץ מרוסן:

בתרחיש הראשון, המכונה בעבודה בשם Constraint, מערכות AI מכזיבות והאמון בהן "נשבר". נרשמות תקלות בקנה מידע גדול במערכות מסחר, דיווחים פיננסים, אבחנות רפואיות ומערכות תחבורה. הדברים מגיעים לכותרות ולבתי המשפט. גם היישומים העסקיים, כמו תוכן מג'ונרט, מראים מעט ערך עסקי. הרגולציה מגיבה ומכבידה עוד יותר את האימוץ של בינה מלאכותית בעסקים.

  • אל מול תרחיש כזה עסקים צריכים להיערך מראש עם תהליכי פיתוח אחראיים, מסגרת ציות ברורה וניהול סיכונים.

גידול הדרגתי:

בתרחיש הזה יכולות AI מאומצות בהדרגה ובשיפורים אינקרמנטליים. ה-AI חודר לתחומים כמו לוגיסטיקה, משאבי אנוש, משפט וכדומה. סוכני AI מתמחים עובדים לצד אנשים הן ב-Back Office והן בשירות הלקוחות. הרגולציה קיימת, אך משקלה פחות מאשר התועלת העסקית לארגון.

  • עבור עתיד כזה ארגונים צריכים להיערך על ידי מיפוי ה-Use Cases עם הערך הכי גבוה לארגון (באופן מדיד) ולחשוב כבר מעתה איך לשלב עובדים אנושיים עם עובדים דיגיטליים.

גידול מואץ:

בתרחיש הזה, המכונה בעבודה Transform, ה-AI "אוכל" את העולם עם יכולות כמו-אנושיות (AGI). האימוץ של מערכות AI וסוכנים הוא נרחב, יציב ואיכותי. חברות של עובד (אנושי) אחד יכולות לשנות שווקים שלמים. כל כח העבודה משתנה, הגמישות והמהירות שנדרשת מארגונים היא חסרת תקדים. זהו עידן של חדשנות, יצירתיות, מוצרים ושווקים חדשים.

  • אל מול עתיד כזה ארגונים צריכים להיערך עם מבנה ותרבות ארגונית שערוכה לכח עבודה שהוא AI Augmented, ולהערך לתחרות עצימה.

תלות וריכוזיות:

עתיד כזה המכונה בדו"ח בשם Collapse מאופיין על ידי מונפולין של מיעוט חברות או חברה אחת בודדת שלה מודלי הבינה המלאכותית המתקדמים ביותר. התלות בה כמעט מוחלטת. 

  • לעתיד כזה ב-2030 אפשר להיערך כבר היום על ידי ניהול סיכונים, זיהוי הנישה שבה החברה פועלת והיתרונות התחרותיים שלה, הגנה על קניין רוחני ורשת של שיתופי פעולה עם חברות בעלות אינטרס דומה. 

מה אתם חושבים שיקרה? הנה מה שחושבים משתתפי סקר EY בנושא:

למאמר המלא: Four Futures of AI | EY – US

לפרטים נוספים

שני אנקוריון

Scroll to Top

לאור המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף, 
אנו מעדכנים על דחיית הכנס השנתי לתעשיית הביטוח והפיננסים
שהיה מיועד להתקיים היום, יום שני, 8.6.26. 
אנו מחזקים את צה"ל וכוחות הביטחון ומייחלים לימים שקטים לכל עם ישראל.

EY ישראל